سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نظریه های فرا اخلاق وبررسی نظام اخلاق اسلامی Meta Ethics
 

.

ویلیام.کی. فرانکنا در سال 1908 میلادی در ایالت مونتانا به دنیا آمد و پس از دریافت مدرک لیسانس در رشته ی زبان انگلیسی و فلسفه از کالج کالوین، فوق لیسانس خود را از دانشگاه میشیگان در سال 1931 میلادی اخذ نمود و نیز موفق به دریافت دومین مدرک فوق لیسانس و دکتری در رشته ی فلسفه در سال 1937 میلادی از دانشگاه هاروارد شد.
فرانکنا به مدت چهل و یک سال، طی سال های 1937 تا 1978 میلادی، عضو هیأت علمی گروه فلسفه و چهارده سال نیز طی سالهای 1961 تا 1947 میلادی، رییس این گروه در دانشگاه میشیگان بود.
او با مقاله ای به نام «نافلسفه ی طبیعت گرا» که در مجله ی
Mina   در سال 1939 میلادی منتشر کرد به شهرت رسید و هنگام تحقیق پایان نامه ی دکتری خود با اندیشمندانی چون لوییس، پارتون بری و آلفرد نورث در دانشگاه هاروارد و جی. ئی. مور و سی. دی. براد در دانشگاه کمبریج در انگلستان همکاری علمی داشت.
فرانکنا در سال 1994 میلادی در هشتاد و پنج سالگی در شهر
Ann  Arbor   بدرود حیات گفت و اندیشه و کتاب هایش را به عنوان میراثی گرانبها بر جای گذاشت. بخشی از کتاب های او با نام های فلسفه ی اخلاق (1963م.)، فلسفه ی تعلیم و تربیت (1965م.)، چشم انداز اخلاق (1976م.)، سه سوال درباره ی اخلاق (1974م.) و تفکری در باب فلسفه ی اخلاق (1980م.) در زمان حیات او منتشر گردید.
مرحوم استاد دکتر مهدی حایری یزدی، که زمانی از شاگردان فرانکنا در دانشگاه میشیگان بود، در خاطرات خود او را «مردی بسیار خوب و فرهیخته» (1) توصیف کرده است.

چکیده

 کتاب «Ethics» توسط ویلیام. کی. فرانکنا (1908 ـ 1994میلادی)، استاد فلسفه ی دانشگاه میشیگان آمریکا، نوشته شده و در سال های 1963 و 1988 میلادی چاپ گردیده است. این کتاب در ایران با استقبال دانش پژوهان روبه رو شد و ترجمه ی آن را یک بار آقای هادی صادقی در سال 1376 شمسی و با تجدید چاپ در سال 1383 از طریق انتشارات طه در قم و بار دیگر دکتر انشاء الله رحمتی در سال 1380 شمسی از طریق انتشارات حکمت تهران انجام داده اند.
کتابی که توسط آقای هادی صادقی ترجمه شده دارای 73 نوشته ی کوتاه و بلند در خصوص فلسفه ی اخلاق، نظرات مطرح، عدالت و عشق، و مسوولیت و ارزش های اخلاق است که مقدمه ای از استاد مصطفی ملکیان را نیز به همراه دارد. استاد ملکیان در بیان کامل بودن این کتاب نوشته است: نظری اجمالی به فهرست کتاب نشان می دهد که اختصار نوشته ها، جامعیت آن را دستخوش نقصان فاحش نکرده است. این کتاب در 272 صفحه منتشر شده است.
با آن که مولف نظر پیشنهادی ارایه کرده و دیدگاه خود را در قالب «نظریه ی سودگروی تعدیل یافته» بیان داشته است، جانب انصاف را نیز رعایت نموده و ضمن انتقاد منصفانه به نظرات سایر فلاسفه، تلاشی اخلاقی برای تکمیل این نظرات به خرج داده است.
این کتاب را اگر نتوان مشهورترین و ماندگارترین اثر فلسفه ی اخلاق دانست، اما می توان در برگیرنده ی جامع ترین نظرات در این زمینه برشمرد و می توان یقین کرد که دو وظیفه ی نویسنده را که «ارایه ی نظرات فیلسوفان اخلاق» و «تحقیق در فلسفه ی اخلاق و فرا اخلاق» بوده، به بهترین نحو ادا کرده است.

 


[ دوشنبه 90/3/9 ] [ 3:42 عصر ] [ علی محمدی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

وبلاگ تخصصی فلسفه ی اخلاق واخلاق اسلامی . . . . در دلم بود که آدم شوم امانشدم بی خبر ازهمه عالم شوم امانشدم
موضوعات وب
امکانات وب


بازدید امروز: 19
بازدید دیروز: 9
کل بازدیدها: 158413